Atractii si obiective turistice in judetul Braila

Sursa foto: ChrisChips/Shutterstock.com

Situat la confluenta Siretului cu fluviul Dunarea, pe intinderile de stepa ale Baraganului, Braila se numara printre acele judete mai putin cautate de turisti, dar care adaposteste o sumedenie de locuri si obiective incredibile, incarcate cu istorie, cultura si, mai cu seama, frumusete naturala.

Daca planuiesti sa explorezi tinuturile Brailei pentru cateva zile, dar nu ai idee caror obiective si atractii turistice sa acorzi mai multa atentie, iata cateva recomandari:

Balta Mica a Brailei. Declarata parc national, Balta Mica a Brailei este fosta parte a Baltii Brailei si se gaseste in zona inundabila a Dunarii. Este considerata o rezervatie zoologica si botanica naturala, foarte similara cu Delta Dunarii, adapostind o flora acvatica impresionanta si o sumedenie de specii de animale rare. Balta Mica a Brailei este locul ideal pentru pasionatii de bird watching, aici fiind zariti deseori egreta mare, egreta mica, starcul cenusiu, cormoranul mare, cormoranul mic, starcul galben, lebada, pescarusul albastru, gainusa de balta, vulturii codalbi si multe alte specii de pasari fascinante.

Manastirea Maxineni. Construita acum 400 de ani de catre domnitorul Matei Basarab, manastirea Maxineni a suferit daune majore in timpul Primului Razboi Mondial, fiind restaurata in urma cu 20 de ani. Este una dintre cele mai frumoase manastiri din regiunea Tarii Romanesti si are o mare importanta istorica, fiind folosita de-a lungul timpului ca loc strategic de paza la confluenta raurilor Buzau si Siret.

Cetatea Brailei. Atestata documentar din 1368, cetatea Brailei a fost construita datorita accesului la Dunare, in portul careia se importau si se exportau diferite marfuri. In prezent mai pot fi observate cateva dintre urmele cetatii in Centrul Istoric al orasului Braila, punctele de interes principale ale acestora fiind tunelurile subterane folosite in trecut de turci.

Castelul de Apa. Considerat a fi unul dintre simbolurile orasului Braila, Castelul de Apa este un monument istoric construit in anul 1912 de arhitectul Elie Radu, care a realizat ceva impresionant pentru acea perioada: a alimentat cu apa jumatate din populatia orasului. In zilele noastre, Castelul a ramas un obiectiv turistic, fiind extrem de interesant datorita faptului ca gazduieste primul restaurant si bar rotator din Romania. Actualmente, castelul este in curs de renovare, urmand sa fie redat in circuitul turistic in lunile urmatoare.

Statiunea balneara si Manastirea Lacu Sarat. In comuna Chiscani din judetul Braila exista un lac sarat cu proprietati terapeutice uimitoare, astfel ca in jurul sau s-a format in timp o statiune balneara. Dat fiind faptul ca se afla extrem de aproape de orasul Braila, putand fi accesata chiar si cu tramvaiul, statiunea atrage un numar impresionant de turisti si de bolnavi care doresc sa-si amelioreze durerile cauzate de reumatism si de artrita. In plus, acest loc adaposteste unul dintre cele mai de pret zacaminte de sare din tara. De vizitat, de asemenea, Manastirea Lacu Sarat, o manastire din lemn destul de noua ascunsa printre copacii statiunii, ce atrage atentia prin aspectul sau maramuresan.

Alte atractii turistice care merita vizitate in judetul Braila sunt Padurea Viisoara, centrul istoric al Brailei, Orologiul din Piata Traian, Casa Memoriala Panait Istrati si Biserica “Sfantul Nicolae”.

Locuri bune de cazare in Braila gasesti in acest link