Atractii si obiective turistice in judetul Galati

By alecsps/shutterstock

Daca esti in cautarea unei noi destinatii de weekend, nu trebuie sa zbori prea departe nici cu gandul, nici cu avionul. Romania are nenumarate surprize placute pentru toti cei care iubesc turismul, iar una dintre aceste surprize este judetul Galati.

De ce judetul Galati?

Sunt multe motive: Dunare, lacuri, cladiri seculare, mancare buna, gradina zoologica si botanica, paduri salbatice si oameni primitori. In doua sau trei zile petrecute in acest judet poti sa castigi o multime de amintiri frumoase si sa te intrebi de ce nu ai ajuns mai devreme aici.

Care sunt principalele obiective din judet?

Majoritatea obiectivelor din Galati sunt concentrate chiar in orasul de pe Dunare, insa pot fi descoperite si cateva locuri deosebite in intreg judetul. Printre locurile pe care trebuie neaparat sa le vezi se numara si urmatoarele:

  • Compexul Muzeal de Stiinte ale Naturii. Multi dintre cei care l-au vizitat considera ca este unul dintre cele mai frumoase din intreaga tara si nu gresesc. Aici vei descoperi o gradina botanica deosebit de frumoasa, o gradina senzoriala unica in Romania si cateva gradini verticale de-a dreptul impresionante.
  • Planetariul si Observatorul Astronomic. Sunt locuri care te poarta prin calatorii virtuale prin galaxie. Cei mici sunt de-a dreptul incantati de aceste adevarate punti de lansare catre cunoasterea Universului.
  • Biserica Maica Precista. Este o biserica fortareata ce dateaza inca din secolul XVII. Cu siguranta, merita sa fie descoperita, mai ales ca are o poveste foarte interesanta in spate. In zidurile Bisericii sunt pietrele unui castru roman aflat la marginea orasului.
  • Nava ” Tudor Vladimirescu”. Galatiul este un oras port, motiv pentru care merita sa fie descoperite si cateva obiective dunarene. Unul dintre aceste obiective este nava Tudor Bladimirescu, una dintre cee mai vechi nave functionale din intreaga Europa, construita in urma cu mai bine de 150 de ani in urma. Aceasta functioneaza cu motorul original cu aburi si din pacate are costuri destul de mari pentru a fi inchiriata. Totusi, poate sa fie admirata de pe margine si merita din plin toata atentia.
  • Faleza Dunarii. Daca tot esti langa nava Tudor Vladimirescu poti sa te bucuri si de cateva momente pe faleza care iti ofera o atmosfera cat se poate de placuta de vacanta.
  • Turnul de Televiziune. Este cel mai inalt punct de unde poti admira orasul. Partea cu adevarat interesanta este ca odata ce ai urcat in turn poti sa admiri Galatiul in fata unei farfurii delicioase de mancare, in conditiile in care in varful turnului este un restaurant.
  • Numeroasele muzee. Esista foarte multe muzee in Galati, care mai de care mai atractive. Muzeul ” Casa Cuza Voda”, Muzeul de Istorie sau Muzeul Istoriei si Spiritualitatii Crestine sunt mai mult decat atractive si merita sa fie vizitate.
  • Lacurile Brates si Vanatori. Ceva mai departe de orasul Galati, insa tot in judet, se afla lacurile Brates si Vanatori. Lacul Brates este unul dintre cele mai mari din Romania si este format de o mica delta a raului Prut. Este locul perfect pentru pasionatii de pescuit. Acelasi lucru se poate spune si despre Lacul Vanatori, situat la extremitatea nordica a judetului.
  • Padurea Adam. Este o alta rezervatie naturala, excelenta pentru drumtii, vanatoare si mountainbike. Daca ajungi aici vei descoperi o alta fata a naturii, mult mai salbatica si mai frumoasa decat cea pe care o stiai deja.

Sunt doar cateva dintre obiectivele Galatiului. De regula, cele mai placute amintiri le construiesti luand la pas judetul si intrand in contact cu localnicii. Daca vrei, asadar, sa iti iei cateva zile pentru a vizita Galatiul, noi iti recomandam unitatile de cazare de aici