Top obiective turistice din județul Suceava

Explorează atracțiile României și vizitează județul Suceava. Am pregătit pentru tine o listă cu cele mai frumoase obiective pe care să le descoperi. Iată care sunt propunerile noastre.

Cetatea de Scaun a Sucevei, Suceava

Cetatea de secol al XIV-lea a fost construită de Petru I Mușat și este cunoscută și sub denumirea de „Cetatea Sucevei”. În secolul al XV-lea a fost fortificată de către Ștefan cel Mare, având rol strict militar. Cu toate acestea, în perioada lui Petru I Mușat, i-a servit acestuia drept reședință voievodală. Cetatea a adăpostit, la un moment dat, tezaurul Moldovei, care a fost mai apoi jefuit de către Soliman I Magnificul.

Citește și: Turismul balnear în România: top 5 stațiuni în care te poți bucura de beneficiile sale asupra sănătății

Cetatea Șcheia și Mănăstirea Zamca, Suceava

Cetatea mai poartă denumirea de „Cetatea de Apus a Sucevei” și se găsește în partea de nord-vest a reședinței de județ. La fel ca Cetatea de Scaun a Moldovei, a fost construită în secolul al XIV-lea, de către Petru I Mușat, pentru apărare în fața pericolului otoman. În prezent, au mai rămas doar ruinele acesteia, la care poți ajunge urmând drumul forestier de pe strada Mihail Sadoveanu, până în vârful dealului Zamca. Mănăstirea cu același nume se află în vecinătatea cetății și a fost construită în 1606 de către comunitatea armeană. Este unul dintre cele mai importante edificii ale comunității refugiate. Ansamblul ei cuprinde biserica „Sf. Auxentie”, turnul cu clopotniță și clădirea cu paraclis.

Mănăstirea Dragomirna

Mănăstirea fortificată se găsește la doar 12 kilometri de Suceava, în localitatea Mitocu Dragomirnei. De-a lungul timpului, a fost reședință a lui Ștefan cel Mare și a mitropoliților Moldovei și este unul dintre cele mai impresionante monumente moldovenești, remarcându-se prin dimensiune, plasarea într-un cadru natural superb și stilul arhitectural deosebit. Complexul mănăstirii cuprinde biserica mică, biserica mare, cele 5 turnuri, zidul de apărare, chiliile, paraclisul și vechea clădire a egumeniei. Se spune că ar fi cea mai înaltă și cea mai îngustă biserică din toate timpurile.

Gara Mocănița Huțulca, Moldovița

Calea ferată din Moldovița este funcțională din 1888 și a fost utilizată pentru transportul lemnului. Traseul inițial avea 23,9 kilometri și se întindea de la Moldovița până la Roșa. În urma unor modificări din 1987, ajunge la lungimea de 73 kilometri, cuprinzând porțiunea Rascovei – Râșca dreapta și Arsuri. Mocănița este utilizată pentru transportul lemnelor până în 2001, după care, din 2005 devine disponibilă publicului larg, care se poate bucura de o călătorie de 3 ore, cu startul din Gara Moldovița.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.