Atractii turistice în Constanta pe care le găsești în afara litoralului

Sursa foto: Sorin Vidis/Shutterstock.com

Majoritatea romanilor ajung in judetul Constanta pentru litoral. Unii doresc sa se distreze, altii sa se bronzeze iar altii pur si simplu sa simta briza marii. Exista si un procent mic de turisti care merg in Constanta pentru a descoperi alte obiective turistice. Cu o istorie foarte bogata, judetul Constanta reuseste sa incante turistul cu monumente, ruine si foarte multe povesti interesante. Evident, nu lipsesc peisajele. Pe langa plajele cu nisip fin, Marea Neagra creaza o multime de peisaje de coasta care iti taie rasuflarea.

Daca te gandesti sa descoperi Constanta intr-un alt mod, iara cateva obiective pe care le poti descoperi in cateva zile de plimbare, fara sa pui piciorul pe plaja:

  1. Farul Genovez. Este constructia care a dat numele echipei de fotbal ” Farul Constanta”. Situat in apropierea vestitului Cazino, Farul are o inaltime de 8 metri si este cea mai veche cladire din orasul Constanta. Acesta a fost construit intre 1858 si 1860 de catre o firma britanica, enumita Danubius and Black Sea.
  1. Dunele Marine de la Agigea. Dunele Marine de la Agigea reprezinta un loc in care e poti relaxa si poti descoperi natura in cea mai frumoasa forma a sa. Din 1928 acest loc este declarat rezervatie naturala si se lauda cu 346 de specii de plante vasculare si 8 specii de muschi marini. Nu vei gasi doar plante in acest loc, ci si animale. Cele mai simpatice sunt broastele testoase dobrogene, care se gasesc intr-un numar destul de mare aici.
  1. Tropaeum Traiani. Este o dovada de necontestat a istoriei dacilor si romanilor, care simbolizeaza victoria lui Traian asupra Daciei si este unul dintre cele mai importante monumente din tara. A fost ridicat intre anii 105 – 106 si merita sa faci o oprire sa il descoperi.
  1. Murfatlar. Localitatea Murfatlar a devenit sinonima cu vinul de foarte buna calitate. Este normal, in conditiile in care vei descoperi numeroase podgorii cu soiuri de struguri foarte parfumati. O vizita in aceasta localitate poate sa fie o experienta de neuitat, in conditiile in care nu doar ca vei putea sa decoperi cele 3000 de hectare de vie si o crama deosebita, ci vei intelege foarte bine procesul de fabricare al celui mai bun vin. Evident, dupa ce ai inteles cum se face, poti gusta din cateva soiuri delicioase.
  1. Techirghiol. La o aruncatura de bat de mare se afla lacul Techirghiol si localitatea cu acelasi nume. Pe langa faptul ca este un lac frumos, acesta ascunde un adevarat aur negru pe fundul sau. Namolul de Techirghiol este recunoscut pentru eficienta impotriva alergiilor sau impotriva reumatismului. Mai noi, acesta namol este folosit si in diverse creme.
  1. Insula Ovidiu.  Fara a fi foarte mare, insula este impresionanta prin peisaj. Numele ii vine de la Ovidius, un poet exilat aici. Astazi, nu este un loc de exil ci un adevarat loc de relaxare cu o minigradina zoologica, spatii de joaca pentru cei mici si un restaurant. Insula are un farmec aparte prin faptul ca poate sa fie accesata doar pe apa. Situata pe lacul Siutghiol, iti permite sa o vizitezi doar daca iei vaporasul.
  1. Biserica ingropata de la Istria. Un alt obiectiv pe care merita sa il vizitezi este Biserica Ingropata din Istria. Povestea sa este foarte impresionanta, in conditiile inc are mai multe civilizatii si-au pus amprenta asupra ei. Rand pe rand, grecii, romanii turcii sau bulgarii si-au insusit constructia. Initial, in momentul in care a fost construita, teritoriul Constantei era dominat de turci, asadar, crestinii au fost nevoiti sa o construiasca in pamant, fara turle si fara o inaltime foarte mare.
  1. Padurea Hagieni. Pe cat ete de frumoasa, pe atat este de periculoasa. Padurea Hagieni este o rezervatie naturala cu numeroase platouri calcaroase, cu serpi veninosi si vipere cu corn. Daca te avanti pe aici trebuie a acorzi o atentie uriasa fiecarui pas. Avaentura merita din plin, insa.

Constanta este un judet plin de bogatii, care mai de care mai intersante. Daca vrei sa descoperi si altceva in afara de plaja, merita sa iti iei cateva zile pentru a-l descoperi. Te vei intoarce din vacanta mult mai bogat.

Poti sa stai fara griji cateva zile, in conditiile in care Constanta sta foarte bine la capitolul unitati de cazare, iata aici cateva optiuni!