Care sunt targurile de Craciun din Romania pe care nu trebuie sa le ratezi in 2017?

cge2010/Shutterstock.com

“O, brad frumos/O, brad frumos/Cu cetina tot verde” … abia asteptam sa te vedem in pietele oraselor mari, dar si in casele romanilor de pretutindeni.

Incarcat cu fel si fel de decoratiuni, luminat de mii de beculete si intesat cu dulciuri, bradul de Craciun este unul dintre cele mai populare simboluri ale sarbatorii crestine, insa nu este singurul. In ultima vreme pe langa impodobirea bradului si prepararea cozonacilor, romanii s-au indeletnicit cu o alta activitate interesanta: vizitarea targurilor de Craciun. Pentru cei care n-au ajuns pana acum intr-unul, vizitarea unui targ de Craciun poate parea un eveniment lipsit de importanta insa nu este deloc asa. Ingloband toate elementele specifice atmosferei de Craciun – de la brad, colinde, bunatati culinare si bauturi delicioare pana la cadouri pentru cei dragi si decoratiuni spectaculoase – targurile de Craciun nu numai ca au devenit o traditie, ci un adevarat fenomen turistic.

Targul de Craciun din Sibiu

Cunoscut drept cel mai frumos targ de Craciun de la noi din tara, targul de Craciun de la Sibiu atrage mii de turisti in fiecare an inca de la inaugurare. Desi poate parea un eveniment banal la prima vedere, inaugurarea acestui targ umple toate hotelurile din oras si toate strazile de turisti. Romani si straini vin din toate colturile continentului sa descopere frumusetea inegalabila si spiritul autentic al unui Craciun in Transilvania.

Inaugurat pe data de 17 noiembrie in acest an, targul poate fi vizitat in orice zi a saptamanii intre orele 10:00 si 22:00 pana pe data de 3 ianuarie 2018. Cu peste 90 de expozanti din tara si din afara, editia de anul acesta de la Sibiu este asteptata sa depaseasca toate recordurile de pana acum in materie de vizitatori. Un pas important spre acest obiectiv a fost facut la inaugurare, ramane de vazut daca pana la final cifrele vor fi cele asteptate.

Esti curios cum arata anul acesta? Rezerva-ti un loc de cazare aici si fa-i o vizita!

Targul de Craciun din Brasov

Dupa targul de Craciun de la Sibiu, se remarca in topul celor mai spectaculoase proiecte de acest tip targul de Craciun din Brasov. Organizat in Piata Sfatului, cel mai important punct de atractie turistica din oras, targul de Craciun din Brasov se anunta a fi unul dintre cele mai fastuoase si mai surprinzatoare proiecte ale autoritatilor locale. Desi nu a fost inca inaugurat, autoritatile locale au intrat pe ultima suta de metri cu pregatirile logistice si nu ne ramane decat sa asteptam cu sufletul la gura data de 7 decembrie cand se va deschide oficial pentru publicul larg.

Avand in vedere succesul rasunator al editiilor trecute, se asteapta cel putin rezultate la fel de bune ca in anii trecuti. In acest sens, comerciantii care vor ocupa tarabele din Piata Sfatului ii vor imbia pe turisti cu preparate traditionale, vin fiert, produse realizate manual, cadouri personalizate si dulciuri cat cuprinde.

Esti curios cum arata anul acesta? Rezerva-ti un loc de cazare aici si fa-i o vizita!

Targul de Craciun din Bucuresti

Bucurestiul este si anul acesta in lumina reflectoarelor pe data de 1 decembrie, acaparand atentia romanilor de pretutindeni. Dupa parada ce va avea loc in prima parte a zile in zona Arcului de Triumf, bucurestenii si turistii veniti in capitala se vor bucura de un adevarat spectacol de lumini intrucat toate decoratiunile instalate deja pe arterele principale vor fi luminate la lasarea serii.

Pe langa cele doua evenimente, toata suflarea este asteptata la inaugurarea targului de Craciun din Piata Constitutiei. Cu peste 100 de tarabe dedicate acestei editii, targul de Craciun de anul acesta va fi deschis de pe 1 decembrie in fiecare zi intre orele 10:00 si 22:00 pana pe data de 27 decembrie. In inima targului va fi amenajat un brad imens, de 30 de metri, decorat cu mii de luminite.

Esti curios cum arata anul acesta? Rezerva-ti un loc de cazare aici si fa-i o vizita!

Cunosti si alte targuri care merita promovate? Lasa-ne in comentarii mai multe detalii despre ele!