Fiecare anotimp are farmecul lui turistic. Vara este perioada în care toată lumea merge la mare, fie că vorbim de weekenduri sau de un întreg sejur. Iarna, iubitorii sporturilor de iarnă pleacă la munte, unde se bucură și de cele mai spectaculoase peisaje înghețate. Ce facem însă primăvara și toamna, când vremea nu ne mai permite să mergem la plajă, dar parcă nici nu vrem să ne închidem un weekend întreg într-o cabană?
Travelminit are o soluție: România este atât de frumoasă și ofertantă turistic încât nu trebuie să-ți faci griji. Noi am selectat cele mai frumoase muzee în aer liber pe care le poți vizita în această toamnă:
Muzeul Astra din Sibiu
Unul din cele mai frumoase și tradiționale locuri de văzut în România este Muzeul Astra din Sibiu. Tocmai pentru că este un must-see, acest muzeu a fost decorat cu 3 stele oferite de Ghidul Verde Michelin. Situat în rezervația naturală Dumbrava Sibiului, Muzeul Astra și-a păstrat de-a lungul timpului autenticitatea tradițională. Frumusețea gospodăriilor, a caselor, a uneltelor pe care le foloseau țăranii în trecut surprind farmecul României rurale. Complexul muzeal Astra este ca un portal care te transportă în trecut, într-o lume idilică, simplă, dar veselă și frumoasă.
Muzeul Satului din București
Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, situat chiar pe malul Lacului Herăstrău, oferă o experiență tradițional-românească în centrul capitalei. Dacă simți nevoia să iei o pauză de la agitația urbană, Travelminit îți recomandă să descoperi casele și bisericile tradiționale din lemn, dar și diverse obiecte destinate lucrului la câmp sau unelte pe care sătenii obișnuiau să le folosească în gospodărie. Frumusețea acestui muzeu constă tocmai în faptul că satul creat în interior este unul autentic, ce păstrează viu spiritul rural din zone diferite ale țării, surprinse în perioada de timp cuprinsă între sec. al XVII-lea și până la începutul sec. XX.
Muzeul Golești din Argeș
În apropiere de Pitești poți să regăsești satul autentic românesc în cadrul Complexului Muzeal ”Golești”, care se întinde pe 14 ha. Alături de conacul familiei Golescu, aici vei descoperi Muzeul de Istorie – Etnografie, cu secțiunile sale permanente de istorie, de etnografie și artă populară a județului Argeș, dar și secțiunea pedagogică. De asemenea, Muzeul viticulturii și pomiculturii te va învăța una din principalele îndeletniciri populare, într-un cadru natural absolut minunat.
Muzeul Satului Bănățean din Timișoara
Acest muzeu îți oferă o imagine clară asupra satului tradițional bănățean, fără să vizitezi fiecare sălaș în parte. Unicitatea sa constă în împletirea influențelor interetnice și a felului în care armonizarea acestora se reflectă și în arhitectura locului. Construcția acestui muzeu a respectat întocmai tehnica pe care o foloseau în trecut sătenii, utilizând numai materiale tradiționale precum lemn, piatră sau lut, achiziţionate chiar din satele Banatului.
Dacă te-am convins de frumusețea acestor locuri, Travelminit îți propune să petreci următorul weekend inspirat de ideile de mai sus. Intră pe www.traveminit.ro și descoperă România autentică.