Delfinariul de la Constanta: amuzament pentru copii

Delfinariu_Pentru cei mici o vacanta pe litoral nu este completa fara o vizita la Delfinariul din Constanta. Intreaga familie se poate bucura de magia acestui loc unic unde adultii uita ca nu mai sunt copii, iar copiii au parte de amintiri de neuitat.

Delfinariul din Constanta face parte dintr-un Complex Muzeal de Stiinte ale Naturii ce contine Delfinariu, Planetariu, Acvariu si o Microrezervatie. Acesta se numara printre cele mai vizitate obiective turistice nu doar din orasul Constanta ci din intreaga zona de sud-est a Romaniei.

Scurt istoric al Delfinariului din Constanta

Deschis in anul 1972, Delfinariul din Constanta impreuna cu intregul Complex Muzeal de Stiinte ale Naturii au devenit rapid cele mai importante obiective turistice din oras, vizitate anual atat in sezon cat si in extrasezon de un numar impresionant de turisti, multi dintre acestia copii sau elevi.

La momentul deschiderii, Delfinariul din Constanta era singura institutie de acest gen din intreg sud-estul Europei in care turistii puteau urmari reprezentatii cu delfini si puteau interactiona cu aceste fascinante creaturi de o inteligenta aproape comparabila cu cea umana.

In anul 1995, la Delfinariu au fost aduse doua exemplare de leu de mare sud american, pe numele lor John si Lorry care au devenit rapid preferatii copiilor.

In momentul actual Delfinariul din Constanta continua sa ramana singura locatie de acest tip din intreaga tara si continua sa isi imbogateasca familia de inotatoare cu noi membrii. In anul 2010 Delfinariului i s-au adaugat 3 delfini superbi adusi direct din China, delfini ce sunt in prezent staruri mult indragite de copii din intreaga tara: Pei Pei, Chen Cheng si Ni-Ni.

Intregul program artistic al Delfinariului este realizat de antrenori de specialitate cu studii superioare in domeniu, iar activitatea delfinariului cunoaste anual tot mai multa sustinere din partea unei serii de O.N.G-uri specializate pe aspecte de conservare si protectie a mediului.

Cum se ajunge la Delfinariu?

La Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii se ajunge usor din Mamaia dar si din Constanta, fiind foarte simplu de adaugat in programul uneia dintre zilele de vacanta pe litoral.

Delfinariul se afla pe liniile de autobuz 40 si 41, dar si pe linia de tramvai 102, la statia ce ii poarta numele.

Pentru cei ce prefera sa ajunga cu taxiul sau cu masina proprie, adresa completa a Delfinariului este b-dul Mamaia, nr. 255.

Delfinii – specie protejata la Delfinariu

De-a lungul anilor, intreaga atentie a personalului Delfinariului a inceput sa se concentreze pe protejarea speciilor de delfini aflate in grija acestuia. In acest scop delfinii sunt antrenati si ingrijiti de personal de specialitate pentru a li se asigura toate conditiile si confortul necesar.

Delfinii fericiti par si mai dispusi sa distreze si efectueaza toate sariturile si acrobatiile impreuna cu antrenorii, cu multa energie ce se transpune in zambete pe fetele celor mici. La Delfinariu spectacolul nu pare unul de dresaj, ci unul de colaborare intre om si delfin in care fiecare isi cunoaste rolul si il joaca cu placere si multa pasiune.

Vizitatorii pot asista la antrenamentele delfinilor de luni pana vineri intre orele 13:00 si 15:00.

Reprezentatiile au loc Sambata si Duminica intre orele 13:00 si 15:00.

Tarif Delfinariu:

  • Adulti – 14 lei
  • Copii, elevi, studenti – 7 lei

Acvariu, Planetariu si Micro Delta

Vizitei la Delfinariu ii poate fi cu usurinta dedicata o zi intreaga ce se transforma intr-o zi de activitati educationale pe care cei mici le vor indragi pentru totdeauna, fara exceptie. Alaturi de programul special al Delfinariului unde delfinii si leii de mare aduc zambete, multe energie si voie buna, se pot vizita si restul sectiunilor Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta.

La aceeasi adresa ca si Delfinariul in sine se afla si Planetariul, Micro Delta si Observatorul de Pasari Exotice, iar Acvariul se afla pe faleza Cazinoului, pe Bulevardul Elisabeta nr.1

In Planetariu accesul este permis doar copiilor cu varste de peste 5 ani, iar demonstratiile se organizeaza zilnic dupa un program strict, la orele 10:00, 12:00, 14:00 si 15:30.

Expozitia din interiorul Planetariului poate fi vizitata zilnic intre orele 9:00 – 20:00.

Tarif Planetariu:

  • Adulti – 10 lei
  • Copii, Elevi si Studenti – 5 lei

Pentru cei ce doresc sa faca o vizita completa a Delfinariului, Microrezervatiei si Observatorului de Pasari Exotice, Delfinariul din Constanta ofera un pachet special de pret:

  • Adulti – 25 de lei
  • Copii, elevi, studenti – 12 lei