Esti tanar si vrei distractie? Inseamna ca trebuie sa ajungi la Electric Castle 2016

Electric Castle

Melis / Shutterstock.com

Distractie, cat mai multa distractie! Asta iti doresti cel mai mult atunci cand esti tanar si ai pofta de viata. Sa te simti bine alaturi de prieteni si sa incerci sa gusti cate putin din tot ce-ti scoate in cale viata. Iar muzica este intotdeauna pe primul plan: rock, reggae, folk, pop, electric, de toate genurile.

La asta s-au gandit, probabil, organizatorii festivalului Electric Castle in urma cu patru ani, atunci cand au lansat pentru prima data ideea unui eveniment de acest gen in Romania. Electric Castle a prins la publicul romanesc inca de la prima editie, astfel incat anul trecut numarul spectatorilor a atins un record: 97.000 de oameni au asistat la concerte in cele patru zile cat a durat evenimentul.

Esti tanar si vrei distractie? Inseamna ca trebuie sa ajungi la Electric Castle 2016, intre 14 si 17 iulie. Iata cine va urca pe scena anul acesta si cat costa biletele.

Cine vine la Electric Castle 2016

A patra editie a festivalului se va desfasura tot pe domeniul Castelului Bánffy de la Bontida, judetul Cluj. In cele patru zile ale evenimentului (14-17 iulie) vei putea vedea o multime de artisti straini si romani reprezentanti ai multor genuri muzicale, de la reggae la dub, rock si, bineinteles, muzica electronica. Line-up-ul acestui an este condus de Sigur Rós (care va sosi pentru prima data in Romania), Paul Kalkbrenner, Gorgon City si Rusko. Alaturi de ei exista insa multe nume care si-au confirmat deja participarea: Skrillex, Elliphant, Bring Me the Horizon (in premiera in Romania), Pan-Pot, Venetian Snares, Vibronics, Sun Glitters, Manudigital, Flux Pavilion, Matisyahu, Enter Shikari, Dub Pistols, Dj Marky, Nu:Tone b2b Logistics, Congo Natty, Toddla T, Babylon Circus, Legowelt, Moomin, Aba Shanti-l, Louisahhh!, Urma, Alternosfera, Shiver, Macanache, Paco Osuna, Art Department si multi altii.

Vor fi patru zile de vis, in care nu va exista nicio bariera intre genurile muzicale si in care vei putea asculta ce-ti place, vei putea participa la diverse activitati si ateliere, intr-un decor extraordinar. Experienta va fi la fel de placuta si daca optezi pentru zona de camping, amenajata cu corturi si casute mobile in care gasesti tot ceea ce ai nevoie.

Cat costa biletele la Electric Castle 2016

Un abonament cu acces in toate cele patru zile de festival costa 355,32 de lei, in vreme ce un bilet valabil in zona de camping (pentru intreaga perioada) costa 74,52 de lei. Biletele pot fi cumparate de pe eventim.ro sau de pe site-ul oficial al festivalului: electriccastle.ro/tickets.

Si inca un amanunt care ne place: fondurile acestui eveniment vor fi donate pentru restaurarea Castelului Bánffy.

O locatie si o comunitate de poveste

Festivalul Electric Castle este considerat un fenomen, iar comunitatea care se bucura de existenta lui si traieste fiecare acord creste de la un an la altul. Si creste frumos, transformandu-se intr-o poveste careia nu-ti doresti sa-i cunosti sfarsitul.

Locul ales pentru desfasurarea evenimentului este el insusi unul de poveste: Castelul Bánffy din comuna clujeana Bontida, aflat undeva pe malul Somesului. Construit intre anii 1437 si 1543, castelul poarta amprenta uneia dintre cele mai vechi familii nobiliare ale Transilvaniei, familia Bánffy, care detinea foarte multe proprietati si terenuri in aceasta zona, in urma cu cateva secole. Construit initial ca un conac fortificat, castelul a fost extins si infrumusetat de catre fiecare mostenitor al familiei; asa se face ca in secolul 18, unul dintre acestia (Denes Bánffy, comite de Dabaca si Cluj) si-a dorit sa aduca si in aceasta regiune ceva din frumusetea celebrelor parcuri de la Versailles si Schonbrunn. A incredintat gradinile Castelului Bánffy pe mana gradinarului Johann Christian Erras, care le-a transformat intr-un spatiu renascentist impunator, amenajat cu alei in forma de trident (fiecare alee avand 1000 de metri), gradini cu fazani si foarte multi tei. Denes Bánffy fusese scolit la Viena si detinuse multe functii la curtea imparatesei Maria Tereza.

Dupa alungarea de catre comunisti a ultimului proprietar descendent din familia Bánffy (Miklós Bánffy, conte de Losoncz, care fusese ministru de Externe al Ungariei), in 1944, castelul a fost transformat in spital. Ulterior, destinatia castelului a fost si mai nepotrivita: CAP (Cooperativa Agricola de Productie). La noua ani dupa ce a fost declarat monument istoric (in 1990), castelul a intrat intr-un proces de renovare, sub patronajul Printului Charles al Marii Britanii: trupele germane ii distrusesera pinacoteca, biblioteca, galeria de portrete, iar una dintre cladiri fusese mistuita de flacari in perioada comunista.

Daca doresti sa te cazezi in Cluj-Napoca, unde poti sa-ti petreci diminetile vizitand cateva obiective turistice, aici ai cel putin 10 oferte de cazare pe care le poti lua in calcul.