Festivalul Dilema Veche, trei zile de arta si cultura la Alba Iulia

Festivalul Dilema Veche 2014Festivalul Dilema Veche a ajuns la cea de-a patra editie in acest an, fiind singurul festival international organizat de o revista in Romania. Acesta isi va deschide portile pentru iubitorii de arta si cultura intre 21 si 23 august 2015, la Alba Iulia.

Festivalul Dilema Veche ar trebuie sa devina un adevarat reper cultural, acesta primind o acreditare europeana care spune ceva: EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe. Nu este singurul festival din Romania care beneficiaza de acest statut, dar faptul ca a mai avut doar trei editii inainte, prezenta in cea mai buna companie a festivalurilor europene este de bun augur.

Tema principala a festivalului, “Noi suntem ceilalti”, va fi dezbatuta intr-o discutie condusa de catre Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu si Horia Roman Patapievici, iar evenimentul se va incheia cu un concert sustinut de cantaretul de origine italiana Angelo Branduardi.

Cei trei invitati speciali vor deschide festivalul cu o discutie bazata pe rolul culturii in intelegerea lumii din ziua de astazi. De asemenea, nu vor lipsi din program nici concertele si povestile: Nicu Alifantis alaturi de Ansamblul Jidvei, Emy Dragoi, unul dintre cei mai apreciati muzicieni romani din Franta, Irina Popa & The Sinners ii vor incanta pe participanti cu acorduri de tango, jazz sau muzica clasica, iar Adriana Bittel sau Cristian Teodorescu vor fi printre responsabilii cu lecturile la cafenea.

Timp de trei zile, cetatea Alba Carolina va gazdui scriitori, artisti si muzicieni care impartasesc valorile culturale si spiritul revistei Dilema Veche, in cadrul unui festival ce va reuni dezbateri si expozitii, literatura si film documentar, muzica si dans, carti si jocuri si ateliere pentru cei mici.

Concertul de inchidere al evenimentului il va aduce in atentia publicului pe cantaretul de origine italiana, Angelo Branduardi. Muzica sa este o combinatie intre cantecele vechi si tonalitatile renascentiste, baroce, ce se incadreaza perfect in atmosfera Cetatii Alba Carolina.

Puteti accesa programul complet al evenimentului pe site-ul festival.dilemaveche.ro.

Sugestii de cazare in Alba Iulia in perioada Festivalului Dilema Veche:

Pensiunea Ara

Pensiunea Ara se afla la iesirea din Alba Iulia catre Zlatna – Campeni in cartierul Micesti. Pensiunea dispune de 9 camere (18 locuri de cazare): 6 camere cu 2 paturi single si 3 camere cu paturi matrimoniale, toate avand baie proprie cu cabina de dus, tv cu cablu, aer conditionat, internet wireless. Restaurantul are o capacitate de 60 de persoane si ofera o ambianta placuta pentru servirea mesei. Meniul este bogat si ofera o gustoasa mancare ardeleneasca. Pret: 260 lei pentru 2 nopti / camera.

Pensiunea Terra

Pensiunea Terra este o unitate moderna de 3 stele, cu camere mari, restaurant, terasa, piscina in aer liber, parcare gratuita in limita a 6 locuri si internet wi-fi gratuit. Pret: 320 lei pentru 2 nopti / camera.

Vila Steaua Nordului

Situata in Alba Iulia, chiar langa Bazinul Olimpic, pensiunea Vila Steaua Nordului este o unitate de cazare cu dotari moderne, nelipsind bunavointa caracteristica ardelenilor. Toate camerele au un confort si standard european, modern, iar curtea interioara prezinta spatii care dau senzatia ca te afli undeva departe de oras. Pret: 318 lei pentru 2 nopti / camera.