[FOTO] Cele mai frumoase decoratiuni de Craciun din Romania

Alex Sanda/Shutterstock.com

Romania freamata in asteptarea Mosului si-si etaleaza cele mai frumoase haine de sarbatoare. Colorate, stralucitoare si proaspat scoase din cutie, decoratiunile care impodobesc strazile marilor orase troneaza deasupra arterelor principale si ii incanta deopotriva pe localnici si turisti. Echipa HotelGuru iti prezinta cele mai frumoase decoratiuni  din tara:

  • Sibiu

Primul oras din Romania care si-a pus straiele de sarbatoare, Sibiu straluceste la propriu si la figurat inca de la mijlocul lunii noiembrie. Desi Piata Mare este kilometrul 0 al orasului in aceasta perioada, obiectivul turistic din inima Sibiului nu a fost singurul loc atins de magia Craciunului. Decoratiunile luminoase au cuprins intreg orasul, cele mai speciale dintre ele aflandu-se in jurul principalelor atractii turistice.

Melis/Shutterstock.com

emperorcosar/Shutterstock.com

 

  • Arad

O prezenta destul de discreta in randul destinatiilor din Romania, Aradul a intrat in lumina reflectoarelor odata cu sosirea anotimpului rece. Impodobit cu cele mai stralucitoare decoratiuni si luminat in fiecare seara de mii de beculete, Aradul a reusit cu siguranta sa atraga atentia in acest an.

ungureanuvadim/Shutterstock.com

Aron M/Shutterstock.com

  • Oradea

Oradea a fost, fara indoiala, destinatia anului 2017. Datorita “noii infatisari” si atmosferei de poveste creata in jurul cladirilor superbe din centrul vechi, Oradea a atras mii de turisti. Cum Craciunul este o ocazie excelenta pentru a atrage un nou val de turisti, Oradea a profitat de acest moment pentru a arata o alta “fata” a orasului: una mai moderna si mai luminoasa.

Adrian Firezar/Shutterstock.com

  • Bucuresti

Capitala nu se dezminte nici in acest an si reuseste sa atraga cele mai multe priviri in perioada sezonului rece. Inaugurate pe 1 decembrie, decoratiunile ce impodobesc Bulevardul Magheru si Calea Victoriei au fost extrem de asteptate, atat de cei mici, cat si de cei mari. Cu centrul vechi stralucind sub zeci de stele colorate si o bolta imensa si principalele artere decorate in culorile drapelului national, Bucurestiul castiga si anul acesta in cursa pentru cele mai frumoase decoratiuni.

Gabriel Petrescu/Shutterstock.com

Gabriel Petrescu/Shutterstock.com

  • Pitesti

O alta supriza neasteptata pe aceasta lista! Orasul Pitesti este adesea trecut cu vederea de catre turistii romani si vizitatorii straini care poposesc pe meleagurile Romaniei. Totusi, in perioada sarbatorilor de iarna, Pitestiul “scoate de la naftalina” cea mai frumoasa “fata” a sa si o prezinta intregii lumi. Daca pana acum nu te-ai gandit sa ii faci o vizita, pe acest sfarsit de an ai gasit momentul oportun si motivele suficiente sa faceti cunostinta.

Theodor Negru/Shutterstock.com

Theodor Negru/Shutterstock.com

  • Brasov

Orasul Brasov este nelipsit din orice top al destinatiilor romanesti. Fie ca vorbim de cel mai frumos centru vechi al oraselor de pe meleagurile mioritie, despre cele mai atractive destinatii permanente sau de cele mai frumose targuri de Craciun, pe toate le vei gasi in orasele de la poalele muntelui Tampa.

Cristian Balate/Shutterstock.com

Cristian Balate/Shutterstock.com