Google Translate a lansat traducerea vizuala pentru limba romana

Google Translate - traducerea vizualaSaptamana trecuta, Google Translate a facut disponibila functia de traducere vizuala si in limba romana. Functia este recunoscuta sub denumirea de World Lens, iar aceasta lansare face parte din actualizarea mai ampla a aplicatiei.

Traducerea vizuala a fost extinsa si pentru alte 19 limbi, pe langa limba romana, precum bulgara, maghiara, ceha, daneza, poloneza, turca sau indoneziana. Aceasta actualizare este disponibila atat pentru versiunea de Android a aplicatiei Google Translate, cat si pentru iOS, iar implementarea ei pentru toti utilizatorii poate dura mai multe zile.

Traducerea vizuala din Google Translate functioneaza pentru traducerea din romana in engleza si invers. Daca nu intelegi ce este scris intr-un meniu, pe un semn de pe strada sau orice alt text, deschide aplicatia Google Translate! Tot ce trebuie sa faci este sa intri in aplicatie, sa dai click pe camera foto si sa o indrepti catre textul pe care il vrei tradus. Aplicatia va scana textul, iar traducerea se va face in timp real, fara a fi necesara conexiunea la internet sau transferul de date.

Pentru a folosi aplicatia fara internet, este necesara, la prima utilizare, descarcarea dictionarului pentru limba romana, care are o dimensiune redusa, de aproximativ 2 MB.

Camera Mode –  traducere in peste 30 de limbi

Cu Camera Mode poti sa traduci cuvinte si expresii in si din 36 de limbi, printre care si limba romana. Pentru a activa functia, alegi perechea de limbi pentru care vrei traducerea, faci o poza textului, iar apoi evidentiezi cuvintele sau frazele care te intereseaza. Aplicatia va traduce textul selectat.

Iar pentru utilizatorii de Android care calatoresc in strainatate avem o veste buna! Aplicatia functioneaza si offline. Trebuie sa descarci dictionarul limbii dorite, iar aplicatia va functiona si fara internet.

Dupa cum putem observa, Google Translate se afla intr-un proces continuu de dezvoltare. Un pas in acest sens este si comunitatea Google Translate, lansata in urma cu un an, unde oameni pasionati din toata lumea corecteaza si aduc imbunatatiri traducerilor, fiind imbunatatite peste 100 milioane de cuvinte si fraze.

Statistici Google Translate:

  • In fiecare zi sunt traduse peste 100 miliarde de cuvinte si expresii in 90 de limbi
  • 95% din trafic vine din afara Statelor Unite
  • 1 din 6 persoane conectate la internet utilizeaza Google Translate in fiecare luna

Conform Google Translate cele mai traduse cuvinte/expresii din romana in alte limbi sunt: “ce faci”, “te iubesc”, “multumesc”, “da”, “buna”, “nu”, “noapte buna”, “bine”, “buna ziua”, “de ce”.

Mai multe detalii despre noua functionalitate din Google Translate, dar si alte functii menite sa elimine barierele lingvistice gasiti in noul video Google Translate vs. La Bamba.