Locuri bantuite din Romania pentru un Halloween infricosator

Sursa foto: Daniel Mirlea/Shutterstock.com

Se apropie Halloweenul. Este acea sarbatoare mult criticata, imprumutata de la americani, care ne imparte in doua tabere: iubitori de dovleci decupati si de povesti infricosatoare si neiubitori sceptici. Daca esti in prima tabara, cu siguranta iti vei dori sa petreci ziua de 31 octombrie asa cum se cuvine. Un loc bantuit ar putea fi o idee excelenta, insa unde gasesti astfel de locuri?

Din fericire, Romania nu duce lipsa de fantome si povesti cu adevarat impresionante, asadar, iti poti lua doza de teroare foarte aproape de casa. Iata, asadar, cateva locuri bantuite din Romania pe care merita sa le vizitezi de Halloween.

Dealul Lunganilor

Povestea dealului nu este una cu final fericit. Aflat intre orasele Iasi si Pascani, acest deal a participat direct in primele doua razboaie mondiale. In primul razboi au murit mii de soldati de tifos, fiind ingropati in gropi comunale, iar in al doilea razboi, Dealul a fost camp deschis de lupta. Cei care trec pe aici inca vad siluetele soldatilor sacrificati si le aud strigatele pline de durere.

Manastirea Chiajna

Construita in secolul XVII, Manastirea Chiajna nu a functionat niciodata pe post de lacas de cult. Aceasta a fost abandonata din cauza epidemiei de ciuma si a fost martora unor atrocitati inimaginabile. Aici isi sacrificau invadatorii turci victimele si tot aici au avut loc doua crime care au tinut prima pagina a ziarelor pentru foarte multa vreme: una in 1967 si una in 2006. Conform celor care locuiesc in zona, ocazional se aud batai de clopot, chiar daca in cladire nu este niciun clopot iar in jurul Manastirii sunt vazute frecvent umbre stranii.

Cetatea Poenari

Majoritatea romanilor au auzit de Cetatea Poenari, care poate fi considerata adevaratul castel al lui Dracula. Aceasta a fost construita de Vlad Tepes iar legenda spune ca in zidurile sale se afla sangele a 1500 de oameni sacrificati special pentru asta. Se pare ca Vlad Tepes credea ca daca mortarul este amestecat cu sange uman, constructia va fi inaccesibila dusmanilor.

Hotelul Cismigiu

Aflat in centrul Bucurestiului, Hotelul Cismigiu este gazda unei povesti de groaza. Dupa 1990, cladirea a fost folosita pe post de camin studentesc, pentru studentii de la Academia de Teatru si Film. Din pacate, o studenta s-a prabusit in casa liftului si a murit dupa cateva ore, timp in care strigatele disperate rasunau in tot hotelul. Chiar si acum, vizitatorii spun ca tipetele se aud inca.

Padurea Hoia-Baciu

Cel mai potrivit loc pentru povestile de groaza este aceasta padure din Judetul Cluj. Conform celor care au vizitat-o, exista o multime de lucruri ciudate care se intampla aici. Spre exemplu, exista o poiana perfect rotunda, copacii au un mod deosebit de a creste iar cei care intra aici au stari de ameteala si chiar lesin.

Un alt lucru straniu este faptul ca aici au fost semnalate foarte multe aparitii OZN.

Lista locurilor bantuite sau ciudate din Romania este mult mai mare, aproape fiecare judet avand cate o poveste de groaza. Chiar si obiective turistice majore, precum Castelul Bran, Palatul Parlamentului sau Cazinoul din Constanta sunt tinte ale povestilor de groaza. Astfel, daca vrei sa iti petreci Halloween-ul intr-un mod infricosator, ai de unde alege.