PadinaFest – un festival in inima naturii

Padina Fest, foto TachePhoto

TachePhoto / Shutterstock.com

Astazi incepe PadinaFest, unul dintre cele mai longevive festivaluri de muzica alternativa din Romania, care a ajuns anul acesta la editia a VII-a. Frumusetea si ineditul acestui eveniment este ca are loc in inima naturii, pe Platoul Padina din Parcul Natural Bucegi, la 1509m altitudine – un loc de poveste, in care poti face o multime de drumetii montane sau poti urma traseul pe TransBucegi.

Iti sugeram insa ca urmatoarele patru seri sa le rezervi distractiei la festivalul PadinaFest, mai ales ca editia din acest an are un line-up exclusiv romanesc de trupe rock si electro. Iata care este programul festivalului:

Joi, 28 iulie
Incepand cu ora 19:00, ii vei putea asculta pe artistii trupei The Youngest of my Sons, una din noile trupe de indie si rock alternativ aparute pe scena romaneasca, care se remarca printr-o muzica bine conturata si un spectrul larg de trairi intense. De la ora 20:00, vor intra pe scena cei de la Paper Magik, despre a caror muzica se poate spune ca este un soi de origami rock.

Seara va continua cu concertele sustinute de trupa brasoveana Tertip, infiintata anul trecut de Diana Dolcan si George Pandrea, si de formatia Friend Friend, care canta o muzica rock & post-rock electronic, cu puternice accente de DNB.

Vineri, 29 iulie
La fel ca in editia precedenta, prima zi de weekend este rezervata rock-ului. Anul acesta vor urca pe scena, incepand cu ora 18:00 si pana tarziu in noapte, trupa Pixels – cunoscuta deja pentru excentricitatea ritmurilor sale indie-rock si electronic-new wave, E.M.I.L. (“Emo Men In Love”) – o formatie romaneasca de punk rock si ska infiintata in martie 2000, Coma – formata din fosti membri ai trupelor Daft Allisonsi Ska Burger, Robin and The Backstabbers – o trupa romaneasca ce s-a bucurat de succes si popularitate inca de la lansare, castigand chiar Premiul Publicului in anul 2010 la Stufstock Newcomers. Aproape de miezul noptii vor intra pe scena artistii de la Vita de Vie, formatia romaneasca de rock alternativ initiata in 1996, premiata cu premiul pentru “Cel mai bun rock alternativ” la On Air Music Awards (2013).

Sambata, 30 iulie
Va fi seara muzicii electro – o seara in care platoul Padina din Parcul Natural Bucegi va rasuna de muzica celor de la Suie Paparude (ambasadorii festivalului), Golan, Gojira & Planet H, Baba Dochia – in formula Leon Lototchi, Marius Pop si Cristi Canpean, si We Singing Colors – trupa de muzica indie-folk lansaya in anul 2010 la initiativa solistului de la The Amsterdams, Andrei Hategan.

Duminica, 31 iulie
In ultima zi de festival, la ora 12:00, va avea loc un recital-eveniment sustinut de Filarmonica Muntenia.

Asa cum s-a intamplat la fiecare editie a festivalului, si anul acesta se vor desfasura activitati montane sportive (catarare pe stanca, rapel, tiroliana si ateliere de aventura).

Cand si unde are loc PadinaFest 2016?
• Intre 28 si 31 iulie, pe Platoul padina din Parcul National Bucegi

Cat costa biletul de intrare?
• 100 de lei/persoana (si mai pot fi cumparate inca prin retelele iabilet.ro si eventim.ro)

Cauti cazare in Romania? Iata cateva locuri de cazare in Busteni:

Vila Ermitage

Daca vreti sa va treziti in fiecare dimineata cu imaginea crucii Caraiman si a peisajului superb al Muntilor Caraiman, atunci spatiile de cazare ale Vilei Ermitage sunt cele mai potrivite pentru excursia dumneavoastra. Camerele vilei au mobilier masiv exclusivist, lucrat la comanda pentru acest complex turistic. Cele 12 camere sunt accesorizate cu tot ceea ce va trebuie ca sa va simtiti “ca acasa”: baie privata cu dus, balcon sau terasa, uscator de par, TV LCD cu programe prin cablu. Vila dispune si de o parcare proprie.
Tarif: 170 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Pensiunea Gura de Rai

Pensiunea se afla in cartierul Poiana Tapului, la 90m distanta de DN1 si la doar 30 de minute de cascada Urlatoarea, oferind acces usor spre majoritatea traseelor din Muntii Bucegi. Cunoscuta sub numele de “Sapte Izvoare”, zona este situata la aproximativ un kilometru sub Sfinx, acolo unde mama natura a modelat rocile si a dat nastere “Babelor”, “Altarului”, “Ciupercilor” si altor forme megalitice.
Pensiunea ofera 10 spatii de cazare placute si confortabile, cu baie privata, frigider si internet WiFi gratuit.
Tarif: 80 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)