Timisoara – 5 sugestii de cazare

Hotelul Savoy, TimisoaraTimisoara, capitala Banatului cum i se mai spune, va candida pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021. Are toate sansele sa castige pentru ca este un oras complex: cladirile orasului au o arhitectura frumoasa, cu influente atat turcesti cat si austriece, orasul nu duce lipsa de parcuri si de spatii verzi, amenajate cu bun gust, si are o multime de muzee si monumente.

In plus, “Mica Viena” (orasul ridicat intre cele doua rauri Timis si Bega) a fost primul oras european iluminat electric (12 noiembrie 1884), pe strazile lui au circulat primele vagoane trase de cai (30 aprilie 1869) si a fost primul oras din Romania cu prima strada asfaltata.

Cele mai frumoase cladiri istorice sunt in cartierele timisorene Cetate, Fabric si Iosefin – care fac parte astazi din Centrul Turistic Timisoara. Merita sa le vizitezi, dar pentru asta trebuie sa iei in calcul 5 sugestii de cazare. Mai ales daca vii din Bucuresti, care se afla la o distanta de peste 550 de kilometri, adica vreo opt ore de mers cu masina.

Unde poti sa te cazezi in Timisoara

Villa La Residenza****
Hotelul este amplasat in apropierea centrului istoric al orasului, la cativa pasi de principalele obiective turistice. Unitatea este superb mobilata, are camere spatioase, cu numeroase facilitati care sa ofere tot confortul necesar. Exista o terasa si doua verande minunate, gradini incantatoare, sauna finlandeza, piscina si chiar o zona de plaja amenajata cu sezlonguri, astfel ca oaspetii au ocazia sa petreaca clipe linistite, totul intr-un cadru minunat.

Hotelul dispune de 20 de camere confortabile, cu aer conditionat, baie proprie cu uscator de par, halat de baie si papuci, produse de igiena personala, TV cu ecran LCD, seif electronic, telefon, internet gratuit, minibar, birou si zona de relaxare.
Tarif*: 260 lei camera/noapte (fara mic dejun)

Savoy Hotel Timisoara****
Construit in anul 1935, cladirea hotelului Savoy din Timisoara are un aer exclusivist, plin de rafinament. Arhitectura este cea traditionala, camerele fiind renovate si reamenajate recent in stil art-deco, intr-o paleta de culori calde, cu mult bun-gust. Cu toate acestea, camerele de oaspeti pastreaza elemente vechi, incarcate de istorie si romantism.

Hotelul de patru stele poate fi o alegere inspirata atat pentru oamenii de afaceri, cat si pentru turistii aflati in tranzit, pentru ca este amplasat in plin centrul orasului Timisoara, imbinand armonios luxul cu functionalitatea. Unitatea are 55 de camere, din care doua garsoniere si doua apartamente. Toate spatiile de cazare au aer conditionat, TV cablu, telefon, internet gratuit, seif, minibar. Restaurantul din incinta complexului serveste preparate culinare traditionale.
Tarif*: 260 de lei camera/noapte (fara mic dejun)

Strelitia Hotel***
Complexul hotelier Strelitia este localizat intr-o zona ideala atat pentru oamenii de afaceri aflati in tranzit, cat si pentru turistii care vor sa viziteze orasul. Este situat pe drumul european E70 mergand inspre Lugoj, la doar zece minute de Aeroportul International “Traian Vuia” si la 5 minute de centrul orasului.

Camerele hotelului pun la dispozitie 74 de spatii de cazare amenajate modern si dispun de aer conditionat, baie proprie, internet Wi-Fi gratuit, room-service, seif. Tot gratuit, exista o parcare privata, sala de fitness si servicii de wellness (cabina de aburi). Sunt acceptate animalele mici de companie (contra cost).
Restaurantul din incinta hotelului serveste preparate cu specific romanesc si international.
Tarif: 155 de lei camera/noapte in camera dubla (cu mis dejun)

Hotel Victoria***
Amenajat intr-o cladire construita la 1907 si renovata recent, hotelul are o pozitie ideala, fiind situat chiar in centrul Timisoarei, aproape de multe magazine, restaurante si pub-uri, cinematografe si stradute aerisite unde va puteti plimba si admira cladirile cu arhitectura baroca. Oaspetii pot petrece aici un sejur cu stil, in spatiile de cazare elegante, frumos decorate. Tavanele inalte ale hotelului, ornamentele interioare, plafonul de sticla ce ilumineaza hotelul, impreuna cu decoratiile balustradelor va vor lasa amintiri de neuitat. Complexul ofera servicii de spalatorie, curatatorie chimica si calcatorie, serviciu de transfer de la aeroport, inchirieri biciclete si autoturisme, casa de schimb valutar, receptie 24 de ore si internet Wi-Fi gratuit pe toata suprafata hotelului.

Toate camerele dispun de aer conditionat si incalzire centralizata, baie proprie cu cada si uscator de par, articole de toaleta gratuite, telefon, TV cu ecran plat, seif, plasa de tantari, mocheta, minibar, serviciu de trezire.
Tarif: 288 lei camera/noapte in camera tripla (cu mic dejun)

Pensiunea Next Timisoara
Locatia este amplasata intr-o zona linistita din Timisoara, in imediata apropiere a celui mai mare centru comercial din oras, Iulius Mall. Pensiunea dispune de 8 camere si un apartament, toate fiind mobilate cu gust si atentie deosebita la detalii, astfel incat sa va ofere un sejur linistit, placut si relaxant. Camerele au pat dublu, baie proprie, aer conditionat, minibar, TV cablu. Pe toata suprafata hotelului exista internet Wi-Fi gratuit.

Restaurantul din incinta complexului serveste preparate cu specific romanesc si international, intr-un cadru elegant. Pentru cei care ajung in Timisoara cu masina proprie, exista o parcare privata in incinta hotelului.
Tarif*: 133 de lei/persoana/noapte in suite family (cu demipensiune)

* Tarifele sunt valabile pentru weekend-ul 13 – 14 iunie 2015.