Vacanță ca în povești: 8 conace și castele din România unde te poți caza

România este cunoscută pentru fortificațiile și castelele impozante, ce le dezvăluie călătorilor frânturi din istorie și povești de mult apuse. Astfel a luat naștere un concept inedit pentru turismul românesc: renovarea clădirilor vechi și transformarea lor în unități de cazare. Stau în picioare de secole și au fost martore la evenimente importante din istorie, iar acum sunt veridice exemple de conservare a identităților vechi. Deseori poziționate pe domenii vaste, casele boierești și castelele sunt destinații perfecte pentru o escapadă aproape de natură, în zone izolate.

Dacă vrei să trăiești experiența autentică de a sta într-un conac sau castel, iată 8 unități care te vor face să te simți parte dintr-o poveste cu prinți și prințese:

Conacul Nagy – Coșeni, județul Covasna

Pătrundeți în ambianța de început a secolului XIX-lea, într-o locație liniștită din Coșeni situată în vecinătatea orașului Sfântu Gheorghe. Conacul Nagy a fost construit în anul 1802, fiind complet renovat și amenajat pentru a găzdui turiști. Oferă spre cazare 3 camere cu pat matrimonial, 3 camere twin superioare și o cameră twin, dotate cu grup sanitar propriu, TV, minibar, aer condiționat, acces internet.

Stăpâna acestui conac a fost Szotyori Nagy Tamásné, născută Vajna Terézia pe timpul revoluției din 1848/49. Nefiind speriată de inamic, s-a dus pe front să-și caute fiul erou, apoi a oferit adăpost eroilor persecutați, iar după căderea revoluției, a trimis pachete în închisoare prizonierilor. Mai mulți membri ai familiei Nagy din Szotyor (Coșeni) au primit nobilitate de la mai mulți domnitori.

Poți rezerva fără avans și cu anulare oricând. Vezi mai multe informații -> https://travelminit.ro/coseni

Zabola Estate – Zăbala, județul Covasna

Familia Mikes continuă tradiția de 600 de ani cu țelul de a înălța Domeniul Zăbala la vechea lui grandoare. Nu contează dacă vii să te relaxezi sau cu scopul de a se răsfăța; Zăbala, cu casele de oaspeți din secolele XVIII, XIX, este locul potrivit pentru tine.

Situată într-o zonă pitorească din Zăbala, la 6 km de Covasna, Zabola Estate – Transylvania este o pensiune găzduită de un domeniu privat de 500 de hectare, care include o păşune şi o pădure. Proprietatea este deţinută de o familie transilvăneană nobilă şi include un castel care datează din secolul al XVI-lea şi 4 clădiri anexe.

Domeniul se întinde pe arii vaste al Carpaților Răsăriteni cu 50 de hectare de parc englez care se afundă în sute de hectare de pădure. Parcul are 2 lacuri, pavilioane, terase, saună în pădure, trasee de drumeție și de caleașcă. Natura abundentă te înconjoară și face parte din viața de zi cu zi al domeniului.

Rezervă fără avans și cu anulare oricând. Vezi mai multe informații -> https://travelminit.ro/zabalaestate

Castel Haller – Ogra, județul Mureș

Castelul Haller este primul castel renovat în pensiune turistică din Transilvania, care reflectă eleganța vremurilor trecute. Situat la doar 22 de km de Târgu Mureș, pe partea stângă a râului Mureș, castelul a fost construit în secolul al-XVII-lea în stil clasicist baroc. În anii ’90 castelul a găzduit mai multe instituții cu diferite activități (școală, grădiniță, internat, moară, brutărie etc.), iar din 2012 funcționează ca și hotel, restaurant și cramă.

În incinta Castelului 14 camere și-au găsit locul, din care 1 apartament și 13 camere duble, toate amenajate cu mobilier în stil vechi. Camerele vă transportă într-o eră stăveche a nobilimii, unele dintre ele având o structură cu pereți boltiți cu totul aparte, îmbinându-se perfect cu facilitățile moderne ale zilelor noastre. La subsolul Castelului poposește o cramă străveche cu o capacitate de 100 de locuri, care este ideală pentru degustări de vinuri, serate și alte evenimente importante. Restaurantul oferă spațiu suficient pentru 60 de persoane, iar în regim a la carte te vei delecta cu specialități transilvănene și internaționale. Pe timp de vară, este amenajată o terasă în grădina Castelului.

De asemenea, te poți relaxa la centrul de recreere (bazin cu apă sărată naturală forată chiar din curtea Castelului, jaccuzi, saună finlandeză, cameră de salină, bazin pentru copii cu tobogan, ciubăr exterior cu apă sărată).

Rezervă fără avans și cu anulare oricând. Vezi mai multe informații -> https://travelminit.ro/hallerogra

Conacul Coroanei Luxury Boutique Hotel – București

Conacul Coroanei este un boutique hotel de lux, într-o clădire istorică cu arhitectură veche spectaculoasă. Este situată în centrul Bucureștiului, la doar 6 minute de Piața Universității și de Teatrul Natțional. Clădirea a aparținut generalului Samsonovici, cel mai bun prieten al regelui Carol al II-lea al României. Deseori regele era văzut la conac la prietenul său.

Camerele sunt personalizate, decorate cu mobilier autentic venețian și franțuzesc, iar băile au oglinzi venețiene și granitul imprimat cu chipuri de contese venețiene. Tot hotelul are eleganța și rafinamentul aristocrației de altădată.

Poți rezerva cu vouchere de vacanță. Vezi mai multe informații -> www.travelminit.ro/conaculcoroanei

Pensiunea Conacul Molnoș – Corund, județul Harghita

Prin farmecul conacelor boierești, Conacul Malnoș te invită la delectare, la relaxare supremă, într-o ambianță plăcută unde spațiul și timpul sunt la dispoziția ta din belșug. Îți poți planifica ziua bucurându-te de cafeaua ce-ți ține cald în briza răcoroasă de munte, stând la adăpostul teraselor cu vederi magice. Conacul oferă cazare numai pentru adulți.

Îți poți răsfăța perechea savurând un pahar de vin transilvănean în timp ce vă relaxați în jacuzzi-ul spațios încălzit, cu apă sărată sau în sauna exterioară. În fiecare dimineață te bucuri de un mic dejun suedez tradițional îmbelșugat, cu elemente atent alese de la producătorii locali.

Fiecare unitate de cazare de la acest hotel de 4 stele are vedere la oraș, iar oaspeții beneficiază de acces la o terasă și la băi cu apă termală. Hotelul are parcare privată gratuită și pune la dispoziție un serviciu de închirieri de biciclete pentru oaspeții care doresc să exploreze zona înconjurătoare. Ca să descoperi adevăratele valori naturale și sociale ale Corundului, ale Ținutului Sării sau a Secuimii, ai la dispoziție tururi ghidate de profesioniști în domeniu.

Poți rezerva cu vouchere de vacanță. Vezi mai multe informații ->  https://travelminit.ro/conaculmolnos

Castel Hotel Daniel – Tălișoara, județul Covasna

Planifică-ți următoarea vacanță într-un castel renascentist, din secolul al XVII-lea! Castel Hotel Daniel este un hotel de lux de 4 stele situat în satul Tălișoara din județul Covasna, la 50 km de Brașov. Fiecare cameră dintre cele 20 este spațioasă și are un decor în stil medieval, iar băile sunt dotate cu cadă elegantă și papuci. Castle Hotel Daniel oferă o grădină mare cu terasă și facilități de grătar. Puteți savura o băutură în barul hotelului, iar copiii se pot distra în sala de jocuri sau pe terenul de joacă. Proprietatea are parcare privată gratuită.

Poți rezerva cu vouchere de vacanță. Vezi mai multe informații -> https://travelminit.ro/casteldaniel

Conacul Malul Alb – Râmnicu Vâlcea

Realizat în stilul neoromânesc, conacul a fost finalizat în 2007. Designul și decorațiunile interioare ale conacului sunt realizate într-un stil rustic, iar acesta include un apartament privat și alte trei care pot fi închiriate. Capacitatea maximăde cazare este de șase adulți plus copii. Toate cele trei apartamente sunt dotate cu una sau două bai. Cel mai mare apartament este cel de la parter cu o suprafață de 120 mp, format din: dormitor, living, sufragerie, bucătărie și o baie cu saună finlandeză. Apartamentul de la etaj are o suprafață de 100 mp și este în format duplex, cu o terasă de 24 mp, de unde poate fi admirată cea mai frumoasă panoramă de la conac, fiind vizibil malul stâng al Oltului. Tot la etaj mai este un studio de 56 mp.

În jurul conacului este o gradină de peste 5.000 mp cu foișoare, unde se poate lua masa în aer liber, locuri de relaxare, un iaz cu o cascadă artificială și o piscină exterioară.

Rezervă fără avans și cu anulare oricând. Vezi mai multe informații -> https://travelminit.ro/conaculmalulalb

Pensiunea Conacu Boierului – Ponoarele, județul Mehedinți

Intrați în lumea de poveste a vremurilor de altădat’, cu boieri și domnițe ce dormeau în așternuturi moi cu broderii de bumbac, se ospătau românește din blide de pământ și jucau hora cu patimă și foc, lăsând grijile la ușa conacului. Conacu’ Boierului este situat la doar 150 de metri de Peştera Ponoarele şi de Podul lui Dumnezeu.

La Conacu’ Boierului din Ponoarele, Mehedinți aveți confortul hotelurilor de 4 și 5 stele zugrăvit într-un decor arhaic, care te transpune în viața simplă, dar nobilă din vechime, fără rabat la condițiile de lux, pentru că la Conacu Boierului tradiţionalul se împletește armonios cu modernul. Fiecare camera este decorată cu motive autentice din fiecare zonă a țării. Astfel au luat naștere camerele: Oltenia, Bucovina, Dobrogea, Ponoarele, Flori de liliac, Maramureș, Banat, Transilvania, Muntenia și Moldova.

Dragostea pentru folclor și port popular au stat la baza decorării acestei pensiuni-boutique. Se regăsesc la tot pasul motive tradiționale din toată țara, puse în evidență atât prin pictura realizată manual pe fațadă, pereți, mobilier, cât și prin elemente de sculptură și traforaj în lemn sau zidărie în piatră brută, în încercarea de a reînvia stilul brâncovenesc.

Poți rezerva cu vouchere de vacanță. Vezi mai multe informații -> https://travelminit.ro/conacuboierului