5 Locuri superbe din Romania de care nu ai auzit

By Iulius Agency/Shutterstock

Te-ai obisnuit sa calatoresti in afara granitelor, deoarece crezi ca ai vazut tot ce merita sa fie vizitat in Romania? Exista o mare probabilitate sa te inseli. Tara noastra este o comoara, iar acest lucru este adeverit de multitudinea de locuri incantatoare, mai mult sau mai putin turistice, raspandite in toate colturile sale.

Noi te invitam intr-o calatorie online in 5 dintre cele mai frumoase destinatii ascunse ale plaiurilor noastre mioritice.

1. Valea Jiului, locul de bastina al momarlanilor

In localitatile din Valea Jiului, in special in Petrosani, locuieste una dintre cele mai longevive comunitati rurale din tara noastra, momarlanii. Se spune ca acestia sunt singurii daci de odinioara care traiesc in prezent continuandu-si traditiile si obiceiurile. Ei isi poarta cu mandrie portul popular in fiecare zi de sarbatoare si nu pierd nicio ocazie sa le povesteasca vizitatorilor Vaii Jiului despre traditiile lor. Cel mai bun loc in care sa inveti despre istoria acestei comunitati fascinante este Muzeul Momarlanului din Petrosani.

Oferte de cazare in aceasta regiune gasesti aici: http://bit.ly/2HXZJZi

2. Focul Viu, o rezervatie naturala spectaculoasa din subcarpatii Vrancei

In localitatea Andreiasul de Jos, undeva in Valea Milcovului, se gaseste o rezervatie naturala unica pe Batranul Continent, Focul Viu. Denumirea este data de localnici datorita focului care iese in permamenta din sol. Flacarile sunt cauzate de niste emanatii de gaze din pamant si se mentin aprinse datorita razelor soarelui. Chiar daca este de o frumusete neasemuita, Focul Viu este, din pacate, prea putin cunoscut si frecventat de turisti, chiar si de catre cei romani, acesta nefiind promovat in circuitele turistice. Locul insa merita sa fie vizitat, in special noaptea, cand flacarile ce danseaza sub lumina lunii capata forme mistice uimitoare, amintind de tinuturile fantastice din Stapanul Inelelor.

Oferte de cazare in aceasta regiune gasesti aici: http://bit.ly/2KHNoKD

3. Valea Vaserului

Acest loc ascuns in tara Maramuresului este o adevarata comoara naturala a dealurilor carpatine. Insa Valea Vaserului nu este faimoasa doar pentru poienile sale idilice si pentru padurile-i misterioase, ci pentru modul in care se poate vizita. Intreaga vale, incepand cu Viseul de Sus si urmand cursul raului Vaser, se poate vizita printr-o calatorie cu mocanita, un tren cu aburi ce circula pe una dintre putinele cai ferate forestiere din tara noastra. Datorita faptului ca trenul circula cu o viteza extrem de redusa si opreste de mai multe ori pe traseu, vizitatorii au ocazia de a face o multime de fotografii incantatoare cu natura virgina a vaii.

Oferte de cazare in aceasta regiune gasesti aici: http://bit.ly/2rqi3UJ

 4. Zimbraria Neagra

La doar cativa kilometri de municipiul Targoviste se gaseste fascinanta Rezervatie Neagra Bucsani, un loc ce adaposteste circa 35 de zimbri si peste 162 de hectare de padure. Daca vii aici, incearca sa ajungi la orele diminetii, cand zimbrii ies in poienita sa se hraneasca cu suplimentele de mancare.

Oferte de cazare in aceasta regiune gasesti aici: http://bit.ly/2I1zVLZ

 5. Salina Turda

Aproape necunoscuta pana acum cativa ani cand a fost renovata, Salina Turda a devenit o atractie la mare cautare in judetul Cluj, avand galerii subterane desprinse parca dintr-o pelicula Science Fiction. Inclusa in topul 25 destinatii de calatorie despre care nu stiai ca exista de catre jurnalistii de la Business Insider, Salina Turda te va surprinde cu facilitatile sale moderne, printre care se numara un lac  pe care te poti plimba cu barca, o pista de bowling si mai multe spatii de joaca pentru copii.

Oferte de cazare in aceasta regiune gasesti aici: http://bit.ly/2jCQLWQ