5 Obiective turistice din Bucuresti pe care le poti vizita gratuit

Sursa foto: Augustin Lazaroiu/Shutterstock.com

Considerat a fi una dintre cele mai frumoase capitale din Europa, Bucuresti se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare in ultimii ani, impresionandu-si vizitatorii cu un centru istoric boem, numeroase parcuri, muzee variate cu colectii bogate si cu o arhitectura superba, in care predomina stilurile neoclasic, neobaroc si neoromanesc, un stil consacrat la sfarsitul secolului XIX de mai multi arhitecti romani scoliti in Franta.

Mai mult decat atat, Bucurestiul se numara printre cele mai ieftine capitale europene, deoarece o mare parte dintre frumusetile sale turistice nu costa nimic.

Iata 5 obiective turistice pe care le poti vizita gratuit in Bucuresti:

  1. Centrul Istoric. Probabil cel mai cochet si iubit dintre toate locurile din capitala, Centrul istoric este un adevarat magnet pentru turistii straini, care sunt de-a dreptul impresionati de cladirile sale vechi specifice stilurilor arhitecturale neobaroc si neoclasic, dar mai ales de pub-urile si restaurantele-i boeme ce se intrec prin design-uri uimitoare si preparate culinare gustoase. Ratacindu-te pe stradutele intortocheate ale Centrului Istoric, ai impresia ca faci o calatorie in timp, in perioada interbelica, pe cand Bucurestiul era comparat cu Parisul. Este greu de stabilit care sunt cele mai interesante localuri din zona, insa cele care au impresionat cel mai mult in ultimul timp sunt Joben Bistro, un local ce te va duce cu gandul la povestile lui Jules Verne, Caru cu Bere, unde vei putea gusta cele mai delicioase coaste de porc si iDracula, un restaurant cu mancare romaneasca si cu atmosfera specifica epocii medievale,
  2. Parcul Cismigiu. Cea mai veche si eleganta gradina publica din Bucuresti, Parcul Cismigiu are un farmec aparte, ce nu te va lasa indiferent. Amenajat in stilul parcurilor engleze, Cismigiul nu este foarte mare, avand o suprafata de doar 14 hectare, insa este ideal pentru zilele obositoare in care vrei sa evadezi intr-o oaza de liniste. Creat de arhitectul peisagist Carl F. W. Meyer, cochetul parc din centrul Bucurestiului are mai multe puncte de atractie: Rondul Scriitorilor si Rondul Roman, o gradina superba de trandafiri, o gradina franceza si trei lacuri. Cel mai mare dintre lacuri dispune de o insula si de un debarcader de unde se pot inchiria barci.
  3. Hanul lui Manuc. Unul dintre cele mai importante monumente istorice din Centrul Vechi al Bucurestiului, Hanul lui Manuc a aparut pe meleagurile lui Bucur in anul 1806, cand avea sa se deosebeasca de celelalte hanuri-cetate printr-o altfel de arhitectura. Cu o istorie bogata, din care, din pacate, face parte si un eveniment tragic, in care s-a semnat Pacea de la Bucuresti in urma careia otomanii au cedat Basarabia celui Tarist in 1812, Hanul lui Manuc a ramas in prezent o cladire cu barne de lemn, cu o curte interioara generoasa care pe timpuri era cunoscuta ca fiind cel mai popular loc de intalniri si de negocieri. Merita, de asemenea, sa intri in restaurantul din incinta curtii, care pastreaza stilul localurilor de altadata.
  4. Bucuresti Sky Tower. La fel ca majoritatea oraselor mari din Europa, Bucurestiul are un loc din care poate fi admirat de la inaltime. In Bucuresti Sky Tower, la etajul 34 (la altitudinea de 137 metri), vei avea ocazia de a-ti bucura privirea cu o priveliste impresionanta a orasului, gratuit!
  5. Parcul Herastrau. Dezvoltat pe malul lacului cu acelasi nume in jurul anului 1936, Parcul Herastrau, cea mai mare gradina urbana din capitala, este locul ideal in care sa petreci o zi intreaga de relaxare. Aici vei putea face plimbari pe lac cu barca, hidrobicicleta sau cu vaporasul, sa joci tenis, sa te plimbi cu bicicleta pe care o poti inchiria de la centrul de inchirieri din fata intrarii principale sau sa vizitezi acvariul Herastrau. In incinta parcului se gaseste, de asemenea, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, un loc impresionant ce prezinta obiecte de patrimoniu referitoare la viata traditionala la sat. Pentru acces, insa, vei fi nevoit sa platesti un bilet de intrare.

Daca ai una sau mai multe zile libere in Bucuresti, incearca sa strecori in programul tau macar cateva dintre atractiile turistice mentionate mai sus. Pentru un loc bun de cazare, intra aici!