Aventură în natură – 5 locuri mai puțin cunoscute pentru adrenalină în vacanţă

Uneori mergi în vacanțe pentru liniște și relaxare, dar se întâmplă să îți dorești să încerci ceva nou, care să îți umple corpul de adrenalină. Am făcut o listă cu 10 locuri unde poți avea parte de aventuri în mijlocul naturii atunci când mergi în vacanță prin România. 

La Palma, Bucovina

Sursă foto: Mega Tiroliana “La Palma”/ Facebook.com

Dacă ajungi în Bucovina asigură-te că nu ratezi tiroliana din localitatea Palma, comuna Sucevița, județul Suceava. Tiroliana La Palma este cea mai lungă tiroliană din România cu o lungime de 1,1 kilometri și o diferență de nivel de aproximativ 100 de metri. Viteza la coborâre poate să ajungă până la 100 km/h, iar cei care vor să aibă parte de aventură trebuie să aibă o vârstă minimă de 7 ani și o greutate cuprinsă între 30 și 90 de kilograme.

Programul este de luni până sâmbătă de la ora 10:00 – 19:00 și duminica de la ora 12:00 – 20:00, iar prețul pentru o coborâre pornește de la 50 de lei/persoană și include echipamentul, instructajul și transfer înapoi din punctul de plecare cu microbuze moderne.

Parcul de aventură Arka Park, Păltiniș

Sursă foto: arkapark.ro

Zona Păltinișului îți oferă natură cât vezi cu ochii, iar dacă vrei să ai parte de puțină adrenalină în mijlocul naturii, mergi la Parcul de aventură Arka Park din Păltiniș, care se află la 24 de kilometri de Sibiu. Parcul pune la dispoziție trasee pentru toate vârstele, cu grade de dificultate diferite.

În perioada 13 iunie – 13 septembrie, parcul este deschis zilnic în intervalul orar 10:00 – 18:00, iar prețul pentru 3 ore este de 55 de lei/adult, 50 de lei/elevi sau studenți, 45 de lei pentru copiii cu vârsta mai mică de 14 ani, 30 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani cu acces la castel și zona de jocuri și 10 lei/oră pentru copiii mai mici de 2 ani cu acces la zona de jocuri. Pentru familii se acordă 10% reducere din suma tarifelor individuale în funcție de vârsta fiecărui membru în parte.

Skigyimes, Harghita  

Sursă foto: skigyimes.ro

Complexul Skigyimes din județul Harghita este situat în Valea Ghimeșului, pe drumul național 12A ce unește Miercurea Ciuc cu Comănești, chiar lângă râul Trotuș, oferind un peisaj impresionant. Pista de bob este una dintre cele mai căutate atracții din complexul Skigyimes, care mai deține și două pârtii de schi, una medie și una ușoară. Instalația de bob are o lungime de 1.300 de metri și poate fi folosită atât vara, cât și iarna. În complex sunt prevăzute două parcări cu o capacitate de peste 200 de locuri și tot aici se află și o pensiune cu un restaurant, bar și o cabană cu terasă panoramică în vârf.

Pista de bob funcționează zilnic între orele 9:00 – 21:00, prețul pentru copiii sub 14 ani pentru o tură este de 12 lei, iar pentru adulți este 15 lei și se poate achita cu vouchere de vacanță.

Gurasada Park, Hunedoara

Sursă foto: Gurasada PARK/ Facebook.com

Dacă ești în căutarea unui loc de aventură care să nu fie foarte aglomerat, Gurasada Park din Hunedoara este locul ideal, fiind unul dintre cele mai mari parcuri de aventură din zona de vest a României. Parcul se află în apropierea orașului Deva, la 30 de kilometri, pe Valea Mureșului, în satul Gothatea. În parc ai la dispoziție trasee de escaladă în copaci pentru adulți și copii, cu diferite grade de dificultate, progresive, dar și o tiroliana de 150 de metri și un panou de cățărat.

Tarifele pentru trasee pornesc de la 10 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți, între 5 și 10 lei pentru tiroliane și 5 lei/persoană pentru panoul de cățărare. Pentru grupuri mai mari se fac reduceri, dar asigură-te că faci rezervare pentru tot grupul.

Paradis Land, Neptun

Sursă foto: paradisland.ro

Singurul parc de aventură din zona litoralului românesc, Paradis Land, se găsește la Neptun și are 14 trasee cu dificultate progresivă, care sunt împărțite în funcție de nivelul de dificultate și vârstă. De la tiroliene, panouri de cățărare la tir sportiv cu arcul și airsoft, parcul își propune să îndeplinească preferințele tuturor vizitatorilor.

Copiii cu vârsta până la 4 ani au gratuitate în parc, copiii între 4-18 ani vor plăti 50 de lei, iar pentru adulți prețul este de 60 de lei/persoană. Accesul în parc se face de luni – duminică în intervalul 10:00 – 19:00, ultima oră de acces fiind 16:30.