Ce poti vizita in Muntii Bucegi

Sursa foto: Photosebia/Shutterstock.com

Muntii Bucegi, una dintre cele mai interesante si ofertante grupe de munti din Carpatii Meridionali, este plina de atractii turistice naturale si arhitecturale, fiind explorata de zeci de mii de vizitatori romani si straini in fiecare an, fie ca vorbim de sezonul cald sau de sezonul de iarna. Cu peisaje pitoresti, cascade spectaculoase, castele impunatoare si cu o sumedenie de legende locale, regiunea muntilor Bucegi este o adevarata comoara naturala!

In randurile de mai jos, noi iti prezentam principalele obiective turistice pe care le poti vizita in Muntii Bucegi:

Castelul Peles

 Inclus in majoritatea topurilor celor mai frumoase castele din Europa, Castelul Peles, fosta resedinta de vara a regilor Romaniei, reprezinta una dintre cele mai mari atractii ale tarii noastre. Construit in anul 1873, la dorinta regelui Carol I, Castelul Peles, situat in superba statiune Sinaia, nu este doar un edificiu arhitectural major, dar si un obiectiv istoric de o importanta colosala. Ceea ce nu multi stiu este ca intre zidurile acestui castel s-au luat unele dintre cele mai importante decizii politice in secolul XX. Astazi, castelul are doar rol de muzeu, fiind deschis pe perioada intregului an. Vizitatorii pot intra in cele mai importante incaperi ale superbei constructii, unde sunt expuse arme si armuri, piese de mobilier folosite de fostii regi, colectii impresionante de carti rare, diferite vase turcesti si multe alte obiecte decorative extrem de frumoase si de valoroase.

Babele si Sfinxul

 Invaluite intr-o energie misterioasa, Babele si Sfinxul, situate pe platoul Bucegi, sunt considerate unul dintre simbolurile tarii noastre, fiind vizitate de mii de turisti veniti din toate colturile lumii. Ceea ce a facut ca aceste doua obiective naturale sa fie atat de atractive, in special pentru cei spirituali, sunt legendele ce stau la baza lor. Una dintre aceste legende este legata de Babe, care sunt considerate a fi Baba Dochia si oile ei, care au fost impietrite de frig dupa sapte zile de stat la pascut intr-o vreme inselatoare. In ceea ce priveste Sfinxul, acest megalit impozant cocotat pe platoul Bucegi, legenda spune ca a reprezentat o sursa de inspiratie pentru vechii egipteni la crearea Sfinxului de langa piramide, ambele monumente avand aceeasi inaltime. Aceasta informatie nu a fost adeverita de cercetatori, insa stim cu certitudine ca atat Sfinxul din Bucegi cat si Sfinxul din Egipt sunt cu adevarat fascinante.

Varful Omu

 Muntii Bucegi isi ating maximul de altitudine la Varful Omu, care masoara 2505 metri. Desi este unul dintre cele mai inalte varfuri montane din Carpatii Romaniei, Varfu Omu poate fi accesat printr-un traseu destul de facil, care insa necesita un echipament special, din care nu au voie sa lipseasca ghetele de munte, geaca de ploaie si sapca. In varf vei gasi, pe langa o priveliste spectaculoasa a platoului Bucegi, statia meteorologica Varfu Omu, precum si o cabana. Denumirea varfului montan are in spate o legenda care spune ca, acum cateva mii de ani, un cioban in cautarea oilor sale s-a ratacit pe drumurile acestui masiv, din cauza unei furtuni puternice. Furios fiind pentru ca nu reusea sa revina pe calea cea buna a muntelui, ciobanul a blestemat locul, suparandu-l astfel pe Dumnezeu care l-a transformat intr-o stanca.

Cascada Urlatoarea

 Peisajul luxuriant al muntilor Bucegi este format din paduri bogate, rauri repezi, si cascade spectaculoase. Iar una dintre cele mai atractive cascade de aici este, cu siguranta, Urlatoarea.  Desi are o cadere de apa de doar 15 metri, cascada produce un zgomot cu adevarat coplesitor. De fapt, de aici provine si denumirea ei. Legenda spune ca sunetul puternic al cascadei este dat de o frumoasa pastorita ce a cazut de pe versant fugind de doi ciobani care, indragostiti fiind de ea, au urmarit-o. La momentul caderii, tanara s-a transformat intr-o cascada de argint.


Muntii Bucegi sunt o adevarata incantare pentru iubitorii de natura. Pentru a-i vizita toate obiectivele turistice, vei avea nevoie probabil de cel putin o saptamana. Noi te putem ajuta cu o sugestie de locuri bune de cazare, aici