Crame de vizitat în România pentru peisaje spectaculoase și vin bun

Venirea toamnei aduce odată cu ea una dintre cele mai mari bucurii, și anume gustul strugurilor și al primelor pahare de vin. Bucură-te din plin de frumusețea acestui sezon și vizitează una dintre cramele românești, pentru cele mai frumoase peisaje și desigur,  cele mai bune vinuri. Iată câteva propuneri pe care le avem pentru tine.

Crama Știrbey

Domeniul din podgoria Drăgășani se întinde de-a lungul a 28 de hectare și are 300 de ani de tradiție în spate, reluându-și activitatea în 2002. Printre soiurile de struguri pe care le vei regăsi acolo se numără Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon și Tămâioasă Românească. Vizitatorii pot lua parte la tururi în care sunt însoțiți de un ghid, și de asemenea, pot participa la diverse degustări de vin și de mâncare.

Citește și: Obiective turistice pe care să le descoperi în județul Dâmbovița

Crama la Salina

În apropierea Salinei Turda, pe dealurile Durgău, vei găsi crama la Salina, construită într-o zonă cu o istorie viticolă bogată, care a pornit încă din vremea Imperiului Roman. Este cunoscută pentru cultivarea soiurilor de vinuri albe, iar pentru a onora tradiția zonei, produsele îi poartă denumirea de ISSA. Soiurile cultivate la Salina sunt: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Riesling de Rin, Fetească neagră, Neuburger. Crama are chiar și o pensiune dedicată turiștilor și un restaurant, astfel încât să ai parte de o ședere pe cinste.

Crama Avincis

Crama Avincis a fost inaugurată în 2011 și este situată pe domeniul Vila Dobrușa, din cadrul Podgoriei Drăgășani. Proiectul are la bază trei dimensiuni: continuarea tradiției unei familii pasionate de viticultură, valorificarea vinurilor autohtone, și asigurarea unei experiențe arhitecturale unice, semnată Alexandru Beldiman. De asemenea, vizitatorii au la dispoziție opțiunea de cazare, într-un spațiu dedicat, chiar deasupra cramei, în care fiecare cameră poartă denumirea unui vin Avincis. Printre soiurile cele mai renumite pe care le vei regăsi acolo, se numără  Negru de Drăgășani și Cabernet Sauvignon.

Crama Jidvei și Castelul Bethlen-Haller

Castelul Bethlen-Haller a fost construit în 1624, în stil renascentist, iar în 1773 a fost reamenajat în stil baroc. Cât ești acolo, vei putea savura cele mai delicioase vinuri și preparate, în timp ce descoperi file de istorie. În ceea ce privește cazarea, nu trebuie să îți faci probleme, căci ai ocazia de a petrece un sejur de neuitat chiar la castel. Crama este cunoscută pentru vinurile marca Jidvei, iar printre soiurile cele mai de seamă ale sale, se numără: Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Traminer Roz, Pinot Gris.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro  și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.

,