Tradiții de Revelion care îți vor aduce noroc în noul an

Te-ai pregătit de noul an? Cu toții sperăm ca 2023 să ne aducă numai lucruri bune și, desigur, puțin noroc. Ei bine, tradiția ne învață că există anumite ritualuri aducătoare de noroc, iar noi le-am adunat pe cele mai interesante.

Capra

Umblatul cu capra este un obicei care se practică în mai multe regiuni de la noi din țară, de regulă, în perioada dintre Crăciun și Revelion. Se crede că această practică va apără comunitatea de rele și va purta noroc. Băieții recită următoarele versuri în timp ce colindă fiecare casă din sat: „Ța, ța, ța, capriță, ța. A trecut cerbul Carpații, ca să joace la toți frații, cu covor împestrițat, cu luceferi înstelat. Sânge roșu închegat, capra noastră a înviat. Mulțumim lui Dumnezeu, ca-a-nviat căprițu meu…!”.

Citește și: Top cabane pentru o vacanță de iarnă ca în basme

Să ai bani la tine

Unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri în noapte dintre ani este să porți bani în buzunare sau în portofel, astfel încât să te bucuri de prosperitate pe perioada întregului an care urmează. 

Haine noi, purtatul unui articol roșu

Se crede că roșul este o culoare aducătoare de noroc, simbolizând dragostea, vitalitatea și pasiunea. Așadar, de Revelion se recomandă să porți un articol roșu, pentru a avea parte de toate acestea în 2023. Un alt obicei practicat în această zi este purtatul hainelor noi, pentru ca în anul care vine să primești o mulțime de cadouri.

Pune-ți o dorință

Trecerea dintre ani este momentul în care reflectăm la anul ce a trecut și ne setăm noi priorități pentru 2023. Așadar, nu este o surpriză faptul că dorința de la miezul nopții este un obicei prezent la noi în țară, dar și în alte culturi.

Nu aruncăm gunoiul, nu cheltuim

În ajunul Revelionului nu este indicat să aruncăm gunoiul sau să facem cheltuieli mari, pentru a nu arunca norocul din casă. Un alt aspect important este să începem noul an fără datorii și să înapoiem lucrurile împrumutate.

Deschidem ușa noul an

Tot în ajun, tradiția ne recomandă să lăsăm ușa casei deschise pentru a lăsa anul care a trecut să iasă și pentru a întâmpina noul an.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.