Cele mai frumoase atracții de vizitat toamna în Harghita

Județul Harghita este un loc cu adevărat surprinzător cu zone naturale spectaculoase, admirate an de an de către turiștii de pretutindeni. Îți prezentăm câteva destinații ideale de vizitat toamna, astfel încât să te bucuri de o experiență de vacanță cu adevărat specială. Iată care sunt propunerile noastre.

Lacul Sf. Ana

Sf. Ana este singurul lac vulcanic din țara noastră și este situat în masivul Ciomatu, aproape de Băile Tușnad, la altitudinea de 950 de metri. Acesta s-a format în locul craterului vulcanului stins Ciomatu, care face parte din masivul vulcanic Puciosu. Din cauza faptului că apa este săracă în oxigen, nu se găsesc vietăți în interiorul lacului. Cu toate acestea, flora și fauna zonei este surprinzătoare, fiind un loc ideal pentru explorat. Cât ești în zonă, ai ocazia să vizitezi și rezervația Băilor Tușand, căci ai la dispoziție mai multe poteci care te vor duce spre destinație. 

Citește și: Unde merge Regele Charles când vine în vacanță în România

Tinovul Mohoș

Tinovul Mohoș, cunoscut și sub denumirea de Lacul cu Mușchi, poate fi găsit în comuna Cozmeni, la doar doi kilometri de lacul Sf. Ana. Întreaga arie din care face parte constituie o rezervație naturală de interes național, prin prisma florei și a faunei deosebite. Mlaștina s-a format într-un crater vulcanic din munții Harghitei și oferă o priveliște deosebită mai ales pe timp de toamnă, fiind acoperită de mușchi sălbatic. Dacă plănuiești să o vizitezi, va fi nevoie să faci o rezervare în prealabil. 

Lacul Roșu

Lacul Roșu sau Lacul Ghilcoș este situat la poalele munților Hășmașul Mare, la altitudinea de 983 de metri. Acesta s-a format în urma unor alunecări de teren care au închis Valea Verescheului. Așadar, lacul de baraj se întinde de-a lungul Văii Oltului (900 m) și a Văii Suhardului (438 m). Peisajul de care vei avea parte este într-adevăr unul spectaculos, mai ales în zonele în care vei observa rămășițe ale fostei păduri, inundate de lac. 

Cheile Vârghișului

Dacă ești pasionat de drumeții și vrei să descoperi bijuteriile naturale ale Harghitei, trebuie să incluzi în planurile tale și Cheile Vârghișului. Le vei găsi în munții Perșani, la o scurtă distanță de lacul Sf. Ana și Tinovul Mohoș. De-a lungul călătoriei tale, vei avea ocazia să explorezi 3 peșteri și 9 poduri, urmând traseul principal, marcat cu cruce albastră.  Astfel, vei parcurge drumul de-a lungul râului Vârghiș, până la poiana Canton Țiglărie. Printre atracțiile noastre preferate din Cheile Vârghișului se numără Peștera Mare de la Merești și Peștera Grota Tătarilor.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro  și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.