Constanta – ghid de oras

Portul ConstantaOrasul de la malul marii este una dintre cele mai populare destinatii turistice dintre marile orase ale tarii. Chiar daca cei mai multi turisti care coboara din tren pe peronul garii din Constanta pe perioada verii aleg sa calatoreasca mai departe catre statiunile turistice de pe litoral, sunt destui cei ce raman, preferand farmecul orasului. Constanta gazduieste cel mai mare port din tara si este al doilea oras ca marime, dupa capitala.

Cazare in Constanta

Fiind un oras mare, Constanta este aproape la fel de bogata in optiuni de cazare ca si Bucurestiul sau alte orase turistice.

Turistii care ajung in Constanta pe perioada sezonului estival au de obicei ca scop relaxarea, plaja si distractia, dar hotelurile din oras sunt tinute ocupate pe tot parcursul anului de turismul in scopuri de afaceri, training-uri sau conferinte.

Cazarea in regim hotelier

Constanta este unul dintre orasele cu cea mai bine dezvoltata cazare in regim hotelier din tara. Pe drumurile ce duc catre restul statiunilor de pe litoral, dar in mod special in apropierea Satului de Vacanta si intrarea in Mamaia, persoane cu chei sau afise ce fac reclama cazarii in regim hotelier in blocurile din imediata apropiere sunt mereu prezente.

Multi proprietari de apartamente destinate inchirierii in perioada verii au inceput sa se foloseasca si de internet pentru a-si face reclama, astfel ca rezervarea unui apartament din timp nu este deloc o practica neobisnuita.

Hoteluri si pensiuni

In Constanta, exista un numar impresionant de hoteluri de lux, multe dintre acestea fiind destinate turismului international si turismului de afaceri.

Vila Reyna de 4 stele de pe strada Pescarilor nr. 33 B este un exemplu de cazare in Constanta ce imbina romantismul unei vacante la mare cu practicalitatea amplasarii direct in oras. Terasa hotelului si majoritatea apartamentelor au vedere direct catre Marea Neagra.

Exista si optiuni pentru persoanele cu buget ceva mai redus la pensiuni si hoteluri de doua stele. Multe dintre acestea arata impecabil in ciuda incadrarii la doar 2 stele. Un exemplu in acest sens este Hotel Jolie de pe strada Viceamiral Murgescu nr. 42. La Jolie unde camerele sunt mari si curate, iar atmosfera este intima. Hotelul se afla situat excelent in centrul orasului si in imediata apropiere a plajei.

Cafea, pranz si cina in Constanta

Cafeaua de dimineata este inceputul perfect al oricarei zile de vacanta, iar pentru cei care prefera sa combine cafeaua cu o plimbare la rasaritul soarelui, Constanta este plina de cafenele boeme.

Fancy Cafe de pe strada Mircea Cel Batran nr. 99 B primeste clientii intr-o ambianta orientala in care se pot bucura de cafeaua sau ceaiul de dimineata ori de o conversatie la o ceasca de cafea tare in orice moment al zilei.

In privinta localurilor pentru pranz si cina, Constanta este renumita in primul rand pentru restaurantele cu specific mediteranean, in mod special cele italienesti.

Marco Polo, restaurantul de pe Strada Sarmisegetusa se afla in topul preferintelor iubitorilor de mancare italieneasca. Restaurantul elegant, cu un meniu bogat in preparate mediteraneene ce ofera o prezentare si o servire impecabila este perfect pentru un pranz de afaceri sau o cina romantica.

Desi la mare restaurantele pescaresti si cele de inspiratie mediteraneana sunt la mare cautare, asta nu inseamna ca in Constanta nu se poate manca bine romaneste, ca la mama acasa. Lantul La Mama, restaurante celebre in intreaga tara are un local deschis si in Constanta pe Faleza Cazino. La Mama inseamna mancare cu specific romanesc la preturi accesibile, intr-o locatie eleganta cu servire ireprosabila. Meniurile de pranz sunt in mod special convenabile ca pret pentru diversitatea pe care restaurantul o ofera.

Obiective turistice in Constanta

Constanta nu se defineste doar ca orasul de la malul marii, dovada stand bogatia de obiective turistice, cultural istorice sau de agrement.

Delfinariul

Delfinariul din Constanta este unul dintre cele mai populare obiective turistice si este o oprire pe care parintii cu copii nu trebuie sa o rateze in timpul sejurului de pe litoral.

Delfinariul face parte din Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii alaturi de Acvariu, Planetariu, Microdelta si Observatorul de Pasari Exotice.

Delfinariul poate fi vizitat zilnic in sezonul estival intre orele 9:00 si 20:00, iar pretul unui bilet ce include accesul la Microdelta, Delfinariu si Observatorul de Pasari Exotice este de 50 de lei pentru adulti si de 25 de lei pentru elevi si studenti, copiii sub 5 ani avand intrarea libera.

Portul Tomis

Cel mai mare port din Romania se afla in Constanta, fiind una dintre cele mai vizitate parti ale orasului. Accesul in port se poate realiza inclusiv cu masina iar un mare numar dintre atractiile turistice ale orasului se afla in imediata apropiere si pot fi vizitate la o singura plimbare prin port: Muzeul de Arheologie, Acvariul Constanta, Farul Genovez, Cazinoul sau statuia lui Ovidiu.

Portul Tomis este si un punct de oprire pe ruta circuitului nautic de agrement prin Marea Neagra ce porneste din Istambul si se opreste in Yalta.

Gravity Park

Cel mai mare parc de sporturi extreme din Romania, Gravity Park de pe strada Soveja situat in imediata apropiere a palatului copiilor este dedicat amatorilor de adrenalina de toate varstele, inclusiv incepatorilor.

Pe suprafata de 8.500 de metri patrati ai parcului se pot practica diverse sporturi extreme precum dirt jumping, catarari, boldering, trial, BMX, role si skate. In complex exista un magazin de skate-uri, o cafenea, vestiare si dusuri, dar si un centru de inchiriat echipamente.

Cazinoul Constanta si Faleza

Cazinoul este una dintre cele mai vechi cladiri din Constanta pastrate pana astazi. Ridicat in anul 1880 de catre arhitectul Daniel Renard, acesta are inspiratie de stil Art Nouveau si respira si astazi atmosfera de bogatie, de spatiu select al celor bogati si iubitori de lux, cu diferenta ca acum este deschis si poate fi admirat de oricine.

O plimbare pe faleza cazinoului seara, in compania brizei marii si a zgomotului relaxant al valurilor este poate una dintre cele mai romantice experiente pe care le poate trai un turist la malul marii.