Ce obiective turistice nu trebuie să ratezi dacă ajungi în Câmpulung

O mulțime de turiști se bucură de acest sezon pentru a explora orașele țării noastre. Te gândești și tu la următoarea călătorie? Îți propunem un sejur în Câmpulung, căci este un loc cu o istorie bogată, situat într-un cadru natural de vis. Orașul datează încă din perioada cavalerilor teutoni și a fost prima capitală a Țării Românești. Așadar, iată care sunt locurile care nu ar trebui să îți scape.

Muzeul de Etnografie și Folclor

Dacă vrei să descoperi tradițiile locului și să te bucuri de frumusețea traiului de odinioară, trebuie să vizitezi Muzeul de Etnografie și Folclor. Clădirea din care face parte este cea mai veche din Câmpulung, fiind construită în secolul al XVIII-lea, în stil muscelean. Cât timp ești acolo, vei putea să vizitezi cele patru arii ale colecției muzeale și anume: cea de istorie, științe ale naturii, arte plastice și artă populară. 

Citește și: Cele mai frumoase atracții de vizitat toamna în Harghita

Castrul Roman Jidova

Castrul Roman de la Jidova este printre cele mai bine păstrate construcții antice din țară, bucurându-se de mai multe lucrări de restaurare de-a lungul timpului. Din 1970 a fost deschisă o expoziție în care sunt prezentate mai multe obiecte găsite în urma cercetărilor arheologice, cum ar fi, vase de lut, piese de pavaj și mozaic, fragmente inscripționate din țiglă și arme. În interiorul castrului, vei găsi trei clădiri care au aparținut armatei romane, și anume, Principia (comandamentul), Praetorium (clădirea comandantului și a ofițerilor) și Horreum (pentru cereale).

Muzeul Automobilului Românesc

Muzeul Automobilului Românesc este un loc cu adevărat fascinant atât pentru pasionații de autoturisme, cât și pentru cei care doresc să se bucure de sentimentul de nostalgie. Așadar, misiunea declarată a muzeului este de a aduna fiecare model de mașină produs vreodată la noi în țară. Vei găsi modele rare precum Aro 16, un autoturism care nu a fost scos pe piață, fiind un experiment al uzinei cu același nume. Tot acolo se află și o replică a modelului Aro M461, folosit de cercetătorii Universității Babeș-Bolyai, într-o expediție de 18.000 km pe continentul african. 
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro  și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.